ntua

Το Εργαστήριο Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 1987 και υπάγεται στον Τομέα Τοπογραφίας της Σ.Α.Τ.Μ. Κύριος σκοπός του Εργαστηρίου Τηλεπισκόπησης είναι η εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών αναγκών στα πεδία της Φωτοερμηνείας και της Τηλεπισκόπησης και των εφαρμογών τους, στην παρατήρηση και παρακολούθηση της γης, στις Ολοκληρωμένες Αποδόσεις του Φυσικού και του Κοινωνικοοικονομικού Περιβάλλοντος και την συγκρότηση Ολοκληρωμένων Συστημάτων Κτηματολογικών Πληροφοριών Γης.
http://www.survey.ntua.gr/el/departments/topo/topo-labs/rslab.html
team karathanassi

Η Δρ. Βασιλεία Καραθανάση είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στη Σχολή Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Έχει μεταπτυχιακό από την ίδια σχολή καθώς και από το Πανεπιστήμιο Paris IV, και διδακτορικό στην Τηλεπισκόπησης από την πρώτη. Είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού του Εργαστηρίου Τηλεπισκόπησης από το 1998. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την επεξεργασία πολυφασματικών, υπερφασματικών εικόνων και δεδομένων SAR. Τα τελευταία χρόνια, η κύρια περιοχή έρευνάς της είναι τα δεδμένα SAR και υπερφασματικής τηλεπισκόπησης. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από τριάντα άρθρα σε διεθνή περιοδικά και περισσότερα από πενήντα άρθρα σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 27 ερευνητικά έργα, σε πολλά από αυτά ως κύριος ερευνητής και υπεύθυνος έργου.

Avatar man

Δρ. Κωνσταντίνος Καράντζαλος                                                                                          

Avatar man

Δρ. Κωνσταντίνος Τοπουζέλης

team kolokoussis

Ο Δρ. Πολυχρόνης Κολοκούσης είναι απόφοιτος της σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών (ΣΑΜΠ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) (1993) και έχει διδακτορικό δίπλωμα από την ίδια σχολή (2008). Είναι μέλος Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) στο Εργαστήριο Τηλεπισκόπησης του τομέα Τοπογραφίας στη ΣΑΤΜ του ΕΜΠ από το 1998. Συμμετέχει στη διδασκαλία των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων Τηλεπισκόπησης και έχει σημαντική εμπειρία πάνω στην ψηφιακή επεξεργασία τηλεπισκοπικών απεικονίσεων, τις εφαρμογές τους και τον συνδυασμό τους με τα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών (ΓΣΠ). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα τα τελευταία χρόνια εστιάζονται κυρίως στη λήψη και επεξεργασία υπερφασματικών και θερμικών τηλεπισκοπικών απεικονίσεων, καθώς επίσης στην αντικειμενοστρεφή ανάλυση εικόνας (OBIA) με έμφαση κυρίως στην ανίχνευση μεταβολών και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια και έχει συμμετάσχει σε πάνω από είκοσι εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Είναι κριτής σε περιοδικά των εκδοτικών οίκων Springer, Elsevier και Wiley.

Avatar woman

Δρ. Χαρούλα Ανδρέου

team andronis

Ο Υποψ. Δρ. Βασίλης Ανδρώνης έλαβε το δίπλωμα του Αγρονόμου και Τοπογράφου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 1991 και είναι υποψήφιος διδάκτορας του Εργαστηρίου Τηλεπισκόιπησης του ΕΜΠ. Είναι από το 1993 μέλος Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) στο Εργαστήριο Τηλεπισκόπησης του τομέα Τοπογραφίας στη ΣΑΤΜ του ΕΜΠ. Συμμετέχει στη διδασκαλία των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων Τηλεπισκόπησης της ΣΑΤΜ και έχει σημαντική εμπειρία πάνω στις ψηφιακές επεξεργασίες τηλεπισκοπικών απεικονίσεων, τις εφαρμογές τους και την ολοκλήρωσή τους με Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών (ΓΣΠ). Έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια και έχει συμμετάσχει σε πολλά Εθνικά και Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα.

team sykas

Ο Υποψ. Δρ. Δημήτριος Συκάς είναι κάτοχος του διπλώματος Αγρονόμου και Τοπογράφου Μηχανικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (2010), και υποψήφιος διδάκτορας στην ίδια σχολή. Εργάζεται σαν επιστημονικός συνεργάτης στο Εργαστήριο Τηλεπισκόπησης του Ε.Μ.Π., από το 2010, και ως Senior Earth Observation Engineer στην Planetek Hellas, από το 2013. Τα κύρια ερευνητικά ενδιαφέροντα του είναι η πολυφασματική και υπερφασματική τηλεπισκόπηση (θεωρία και εφαρμογές) με σχεδιασμό και υλοποίηση αλγορίθμων/μεθοδολογιών. Έχει εργαστεί σε περισσότερα από 12 ερευνητικά προγράμματα, και είναι συγγραφέας/συγγράφων 15 δημοσιεύσεων.

  • 17 Φεβρουαρίου 2015 - Σύσκεψη ερευνητικών ομάδων
    Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη συζήτησαν τη μέχρι τώρα πορεία του έργου, καθώς και τα επόμενα βήματα που θα...
  • 25 Ιουλίου 2014 - Δημοσίευση άρθρου
    Στα πλαίσια του προγράμματος, δημοσιεύτηκε το άρθρο "Decision Fusion Based on Hyperspectral and Multispectral Satellite Imagery for Accurate Forest...
  • 31 Μαρτίου 2014 - Δημοσίευση άρθρου
    Στα πλαίσια του προγράμματος, δημοσιεύτηκε το άρθρο "Mediterranean forest species mapping using classification of Hyperion imagery" στο...
  • 20 Φεβρουαρίου 2014 - Δημοσίευση άρθρου
    Στα πλαίσια του προγράμματος, δημοσιεύτηκε το άρθρο "A Comparative Analysis of EO-1 Hyperion, Quickbird and Landsat TM Imagery for Fuel Type Mapping of a...
  • 11 Δεκεμβρίου 2013 - Εκπαιδευτική ημερίδα
    Στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου 'tele-kyoto', το Εργαστήριο Δασικής Διαχειριστικής και Τηλεπισκόπησης οργάνωσε...
  • Περισσότερα νέα