logo fmrs

Το ΕΔΔΤ πραγματοποιεί προπτυχιακή και μεταπτυχιακή διδασκαλία και εστιάζει την έρευνα του στην περιβαλλοντική παρακολούθηση και τη διαχείριση των φυσικών οικοσυστημάτων με τη χρήση σύγχρονων μεθόδων και τεχνικών ανάλυσης συμπεριλαμβανομένης της τηλεπισκόπησης, των γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών, και της ψηφιακής φωτογραμμετρίας. Επίσης το ΕΔΔΤ οργανώνει διαλέξεις και σεμινάρια, εθνικά και διεθνή συνέδρια και ενθαρρύνει την επιστημονική συνεργασία και την ανταλλαγή με τα αντίστοιχα εργαστήρια των ελληνικών και ξένων οργανώσεων, ιδρυμάτων, πανεπιστημίων, επιχειρήσεων και άλλων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων. http://fmrs.web.auth.gr/
gitas

Ο Δρ. Ιωάννης Γήτας είναι αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ.. Είναι απόφοιτος του Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου του Cambridge. Είναι επικεφαλής της ομάδας ειδικού ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εργαστηρίων Τηλεπισκόπησης (EARSeL FFSIG), αναπληρωτής εκδότης του περιοδικού Remote Sensing, συντάκτης ειδικών τευχών διεθνών επιστημονικών περιοδικών με υψηλό δείκτη απήχησης, συγγραφέας μεγάλου αριθμού άρθρων, και μέλος του Cambridge Philosophical Society. Στο παρελθόν έχει εργασθεί στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) ως επικεφαλής του Τμήματος Διαχείρισης του Περιβάλλοντος.

team karamanolis

Ο Δρ. Δημήτρης Καραμανώλης είναι αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ., και διευθυντής του εργαστηρίου Δασικής Διαχειριστικής και Τηλεπισκόπησης. Είναι απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Έχει μακρά ερευνητική εμπειρία στη διαχείριση δασών.

mallinis

Ο Δρ. Γεώργιος Μαλλίνης ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή το 2006 στο Εργαστήριο Δασικής Διαχειριστικής & Τηλεπισκόπισης Α.Π.Θ. με ειδίκευση στα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών (Γ.Σ.Π.) και την Τηλεπισκόπιση των δασικών οικοσυστημάτων. Είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Δ.Π.Θ. Έχει δημοσιεύσει ερευνητικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, σε θέματα που άπτονται της εφαρμογής της τηλεπισκόπησης και των Γ.Σ.Π. στο περιβάλλον ενώ είναι μέλος του Editorial Advisory Board του ISPRS Journal of Photogrammetry and Remote Sensing. Έχει συμμετάσχει στην υλοποίηση πολλών διεθνών ερευνητικών προγραμμάτων.

karidas

Ο Δρ. Χρήστος Καρυδάς έχει σπουδάσει γεωπονία με ειδικότητα στη διαχείριση εδαφικών πόρων (MSc) και έχει διδακτορικό δίπλωμα (PhD) στην γεωπληροφορική. Απασχολείται ως κύριος επιστημονικός ερευνητής σε έργα εφαρμογών τηλεπισκόπησης στο φυσικό και γεωργικό περιβάλλον (κυρίως του Α.Π.Θ. και παλαιότερα του Μ.Α.Ι.Χ.), όπως χαρτογράφηση χρήσεων γης, μοντελοποίηση εδαφικής διάβρωσης, χαρτογράφηση βιομάζας σε δασικά οικοσυστήματα, αξιολόγηση καλλιεργητικών παραμέτρων, εκτίμηση περιβαλλοντικών κινδύνων και επιπτώσεων, κ.ά. Διδάσκει επίσης, Τηλεπισκόπηση, GIS και Διαχείριση Εδαφικών Πόρων σε τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως στο Τμήμα Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ., στο Τμήμα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Μ.Α.Ι.Χ. και στο Κολλέγιο 'Περρωτής' της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

stavrakoudis.jpg
Ο Δρ. Δημήτρης Σταυρακούδης είναι απόφοιτος της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Α.Π.Θ. και έχει διδακτορικό δίπλωμα από την ίδια σχολή. Εργάζεται ως ερευνητής στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. και η έρευνά του περιλαμβάνει τα ασαφή συστήματα, recurrent fuzzy neural networks, την τηλεπισκόπηση και τους γενετικούς αλγορίθμους.
galidaki.jpg
Η Δρ. Γεωργία Γαλιδάκη είναι απόφοιτος του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ., και έχει κάνει μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και στο Πανεπιστήμιο της Τεργέστης, αντίστοιχα. Εργάζεται ως ερευνήτρια στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. και η έρευνά της περιλαμβάνει την τηλεπισκόπηση, την παρακολούθηση περιβαλλοντικών παραμέτρων, την υπερφασμτατική ανάλυση και τη χαρτογράφηση καλύψεων γης και δασικών ειδών.
Avatar man

Δρ. Περικλής Τουκίλογλου

perslab

Το εργαστήριο Φωτογραμμετρίας και Τηλεπισκόπησης αποτελεί ένα από τα 4 εργαστήρια του Τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών. Το επιστημονικό προσωπικό του εργαστηρίου έχει μεγάλη εκπαιδευτική και ερευνητική εμπειρία σε θέματα αποτύπωσης, απεικόνισης και ερμηνείας φωτογραφιών και ψηφιακών εικόνων για την παραγωγή (σε ψηφιακή αλλά και αναλογική μορφή) διαγραμμάτων, χαρτών και 3D μοντέλων του φυσικού περιβάλλοντος, του αστικού χώρου αλλά και μεμονωμένων αντικειμένων σε διάφορα μεγέθη και σε μια πληθώρα διαφορετικών κλιμάκων. http://perslab.topo.auth.gr/about-el/
Avatar woman

Η Δρ. Μαρία Τσακίρη-Στρατή είναι καθηγήτρια στον Τομέα Κτηματολογίου, Φωτογραμμετρίας και Χαρτογραφίας του Τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του ΑΠΘ και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος του ιδίου τμήματος του ΑΠΘ. Είναι ειδικός στην Τηλεπισκόπηση, στην Ψηφιακή Επεξεργασία Τηλεπισκοπικών εικόνων και στις Περιβαλλοντικές Εφαρμογές Τηλεπισκόπησης. Κατέχει θέση Εθνικής αντιπροσώπευσης της Ελλάδας στην Επιτροπή Χαρτογράφησης με Δορυφορική Εικόνα της Διεθνούς Χαρτογραφικής Εταιρείας (ICA Commission on Mapping from Satellite Imagery).

team patias

Ο Δρ. Πέτρος Πατιάς είναι καθηγητής στον Τομέα Κτηματολογίου, Φωτογραμμετρίας και Χαρτογραφίας του Τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

team tsioukas

Ο Δρ. Βασίλειος Τσιούκας απέκτησε το Διδακτορικό του από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) το 2000. Είναι ειδικός στην Ψηφιακή Φωτογραμετρία, στην χρήση σαρωτών laser για τρισδιάστατες αποτυπώσεις, την επεξεργασία CAD και την Τηλεπισκόπηση και εργάζεται από το 1993 σε σχετικά ερευνητικά προγράμματα. Υπήρξε Επίκουρος Καθηγητής (2003-2011) στο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανιών του Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και από το 2011 είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Αγρονόμων και Τοπράφων Μηχανικών του ΑΠΘ. Είναι επισκέπτης καθηγητής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών "Environmental Management" του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτουτου (Μ.Α.Ι.Χ) από το 2005.

team kaimaris

Ο Δρ.Δημήτριος Καϊμάρης είναι Επίκουρος Καθηγητής στην Τηλεπισκόπηση και στα Συστήματα Γεωγραφικών Πληροφοριών του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).. Απόφοιτος του Τμήματος των Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του ΑΠΘ (2000), με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (2002) και διδακτορικό (2006) στη Φωτογραμμετρία, Τηλεπισκόπηση και στα Συστήματα Γεωγραφικών Πληροφοριών. Διδάσκει Τηλεπισκόπηση, GIS, κ.ά. μαθήματα. Έχει διατελέσει εκπαιδευτής και οργανωτής σε εθνικά και διεθνή συνέδρια, σεμινάρια και εργαστήρια. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 50 επιστημονικά άρθρα σε συνέδρια και επιστημονικά περιοδικά, και είναι συντάκτης 2 επιστημονικών βιβλίων. Έχει συμμετάσχει σε 17 ερευνητικά προγράμματα, εθνικά και διεθνή, είναι associate editor στο επιστημονικό περιοδικό South-Eastern European Journal of Earth Observation and Geomatics (SEEJoEOG), και κριτής σε 7 επιστημονικά περιοδικά.

 Avatar man

Ο Δρ. Χαράλαμπος Γεωργιάδης είναι επίκουρος καθηγητής στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών, στον Τομέα Γεωτεχνικής Μηχανικής του Α.Π.Θ. Διπλωματούχος Τοπογράφος Μηχανικός, της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. Διδάκτορας της σχολής Μηχανικών επιστήμης χωρικών πληροφοριών του πανεπιστήμιού του Maine (ΗΠΑ). Η ερευνητική του δραστηριότητα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων Φωτογραμμετρία, Τηλεπισκόπηση, ΓΣΠ, Σαρώσεις Laser, Κινητά συστήματα χαρτογράφησης και τρισδιάστατη μοντελοποίηση.

 Avatar woman

Η Δρ. Στάμου Αικατερίνη είναι κάτοχος του Διπλώματος Αγρονόμου και Τοπογράφου Μηχανικού της Πολυτεχνικής σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο ίδιο τμήμα στον τομέα Κτηματολογίου, Φωτογραμμετρίας και Τηλεπισκόπησης. Αποτελεί μέλος του Εργαστηρίου Φωτογραμμετρίας και Τηλεπισκόπησης (www. perslab.topo.auth.gr) με πεδίο έρευνας τη χρήση δορυφορικών εικόνων σε μελέτες αστικού περιβάλλοντος με στόχο τη βιοκλιματική αναβάθμισή του. Η Δρ Στάμου έχει συμμετάσχει με δημοσιεύσεις σε αρκετά Διεθνή και Εθνικά Συνέδρια, καθώς και έχει συμμετάσχει σε πέντε Ερευνητικά Προγράμματα.

 Avatar woman

H Δρ. Γεωργία Δοξάνη είναι απόφοιτος της σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Α.Π.Θ. και έχει μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα από την ίδια σχολή. Εργάζεται ως ερευνήτρια στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος με αντικείμενο τη συγχώνευση δορυφορικών δεδομένων από διαφορετικούς αισθητήρες και την αξιολόγηση μοντέλων ατμοσφαιρικής διόρθωσης.

 team stournara

H Δρ. Παναγιώτα Στουρνάρα είναι απόφοιτος του Τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Α.Π.Θ. και έχει μεταπτυχιακό στην Γεωπληροφορική και διδακτορικό δίπλωμα από το ίδιο Τμήμα. Είναι ερευνήτρια του Εργαστηρίου Φωτογραμμετρίας και Τηλεπισκόπησης (ΤΑΤΜ/ΑΠΘ). Εχει ασχοληθεί με την εξαγωγή παραμέτρων για δασικές περιοχές με τη χρήση δορυφορικών εικόνων και αεροφωτογραφιών καθώς και άλλων επιστημονικών θεμάτων, όπως η ατμοσφαιρική διόρθωση, η ανάλυση υπερφασματικών δεδομένων κ.ά.

 Avatar woman

Η Σιάχαλου Σοφία είναι κάτοχος του Διπλώματος Αγρονόμου και Τοπογράφου Μηχανικού της Πολυτεχνικής σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) από το 2002. Το 2003 έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στο Πρόγραμμα Γεωπληροφορικής της Πολυτεχνικής σχολής ΑΠΘ, με τίτλο "Διαχείριση Φωτογραμμετρικής Παραγωγής και Τηλεπισκόπησης σε Περιβάλλον Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών". Eίναι υποψήφια διδάκτορας στο Τμήμα των Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών ΑΠΘ. Από το 2005 είναι τακτική υπάλληλος του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων, Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με κύριο αντικείμενο τη διενέργεια ελέγχων για τη νομιμότητα της καταβολής των κοινοτικών ενισχύσεων, στα πλαίσια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της Ευρωπαικής Ένωσης, με επιτόπιες επισκέψεις και Τηλεπισκοπικές μεθόδους.

 team papalampros

Ο Λάμπρος Παπαλάμπρος είναι απόφοιτος του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ (2006). Έχει εμπειρία σε όπως δασική διαχείριση, δασικό κτηματολόγιο, ερευνητικά προγράμματα, προγράμματα LIFE, και άλλα περιβαλλοντικά θέματα, καθώς δραστηριοποιείται επαγγελματικά από το 2004 έως σήμερα. Έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη "Διαχείριση Φωτογραμμετρικής Παραγωγής και Τηλεπισκόπησης σε Περιβάλλον Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών" (2013) από το Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του ΑΠΘ. Από το 2013 είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών ΑΠΘ, στον Τομέα Γεωδαισίας και Τοπογραφίας με πεδίο έρευνας την επιστημονική περιοχή της τρισδιάστατης αποτύπωσης και καταγραφής του φυσικού περιβάλλοντος με τη χρήση νέων τεχνολογιών.

fri

Η αποστολή του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών είναι η ανάπτυξη τεχνολογίας και η μεταφορά τεχνογνωσίας για την αειφορική διαχείριση των φυσικών χερσαίων οικοσυστημάτων (δασών, δασικών εκτάσεων, λιβαδιών), την ποιοτική και ποσοτική αύξηση των παραγόμενων σε αυτά προϊόντων και υπηρεσιών και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. http://www.fri.gr/index.php/el/arxiki)
team radoglou

H Δρ. Καλλιόπη Ραδόγλου, είναι καθηγήτρια Δασικής Οικοφυσιολογίας στο Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. Έλαβε πτυχίο και πραγματοποίησε διδακτορικές σπουδές στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. Πραγματοποίησε επίσης μεταδιδακτορικές σπουδές στο Department of Forestry and natural Resources, University of Edinburgh, U.K. καθώς και στο Τμήμα Forest Resources, University of Georgia, USA. Ήταν συντονιστής του LIFE project "Verenike" (LIFE09 NAT GR 000326), και Επιστημονικός Υπεύθυνος ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων (FP4- EU-VIT, FP5-FORSEE FP6 PREFOREST and FP7- FunDivEurope, FP7-REGENFOREST). Έχει ένα μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων σε εγκριτικά περιοδικά. Μέχρι 2012 ήταν Τακτική Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών, ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.

Avatar man

Ο Δρ. Ιωάννης Μελιάδης είναι αναπληρωτής ερευνητής στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών, του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού "ΔΗΜΗΤΡΑ", με ειδικότητα την Τηλεπισκόπηση και τα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών. Είναι απόφοιτος της σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος ΑΠΘ, καθώς και της σχολής Γεωπονίας ΑΠΘ, και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από την πρώτη.

team spiroglou

Ο Dr. Nat. Techn. Γαβριήλ Σπύρογλου σπούδασε Δασολογία και φυσικό περιβάλλον στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε το 1990. Το 2004 αναγορεύθηκε διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Βιέννης (Universität für Bodenkultur, Wien), το θέμα της διδακτορικής του δια-τριβής αφορούσε τη χρήση ατομικών προτύπων δέντρων στον υπολογισμό της αύξησης και απόδοσης. Από το 1993 εργάζεται στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών στο ερ-γαστήριο Δασοκομίας, έχει μακρά εμπειρία στην έρευνα σχετικά με εκτίμηση ποιότη-τας δασικών σπερμάτων, καλλιέργεια συστάδων, αύξηση και απόδοση συστάδων, χρήση της αλλομετρίας για τον υπολογισμό της βιομάζας των δένδρων.

team zianis

Ο Δρ. Δημήτριος Ζιάνης είναι απόφοιτος του Τμήματος Δασοπονίας Δράμας, ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Aberdeen και απέκτησε το Διδακτορικό του Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Edinburgh. Είναι υπάλληλος του Δασαρχείου Νάουσας και στο παρελθόν έχει συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους. Εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στα ακόλουθα Ιδρύματα: Πανεπιστήμιο του Edinburgh, METLA, MAICh, ΑΠΘ, ΙΔΕΘ, ΤΕΙ Καβάλας και TEI Λάρισας. Eίναι συγγραφέας οκτώ άρθρων δημοσιευμένα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και κριτής άρθρων σε Forest Ecology and Management, Annals of Botany, Silva Fennica, Trees, PLoS.

Avatar man

Δρ. Απόστολος Καρτέρης

Avatar woman

Δρ. Αργυρώ Ζέρβα

ntua

Το Εργαστήριο Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 1987 και υπάγεται στον Τομέα Τοπογραφίας της Σ.Α.Τ.Μ. Κύριος σκοπός του Εργαστηρίου Τηλεπισκόπησης είναι η εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών αναγκών στα πεδία της Φωτοερμηνείας και της Τηλεπισκόπησης και των εφαρμογών τους, στην παρατήρηση και παρακολούθηση της γης, στις Ολοκληρωμένες Αποδόσεις του Φυσικού και του Κοινωνικοοικονομικού Περιβάλλοντος και την συγκρότηση Ολοκληρωμένων Συστημάτων Κτηματολογικών Πληροφοριών Γης.
http://www.survey.ntua.gr/el/departments/topo/topo-labs/rslab.html
team karathanassi

Η Δρ. Βασιλεία Καραθανάση είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στη Σχολή Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Έχει μεταπτυχιακό από την ίδια σχολή καθώς και από το Πανεπιστήμιο Paris IV, και διδακτορικό στην Τηλεπισκόπησης από την πρώτη. Είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού του Εργαστηρίου Τηλεπισκόπησης από το 1998. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την επεξεργασία πολυφασματικών, υπερφασματικών εικόνων και δεδομένων SAR. Τα τελευταία χρόνια, η κύρια περιοχή έρευνάς της είναι τα δεδμένα SAR και υπερφασματικής τηλεπισκόπησης. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από τριάντα άρθρα σε διεθνή περιοδικά και περισσότερα από πενήντα άρθρα σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 27 ερευνητικά έργα, σε πολλά από αυτά ως κύριος ερευνητής και υπεύθυνος έργου.

Avatar man

Δρ. Κωνσταντίνος Καράντζαλος                                                                                          

Avatar man

Δρ. Κωνσταντίνος Τοπουζέλης

team kolokoussis

Ο Δρ. Πολυχρόνης Κολοκούσης είναι απόφοιτος της σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών (ΣΑΜΠ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) (1993) και έχει διδακτορικό δίπλωμα από την ίδια σχολή (2008). Είναι μέλος Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) στο Εργαστήριο Τηλεπισκόπησης του τομέα Τοπογραφίας στη ΣΑΤΜ του ΕΜΠ από το 1998. Συμμετέχει στη διδασκαλία των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων Τηλεπισκόπησης και έχει σημαντική εμπειρία πάνω στην ψηφιακή επεξεργασία τηλεπισκοπικών απεικονίσεων, τις εφαρμογές τους και τον συνδυασμό τους με τα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών (ΓΣΠ). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα τα τελευταία χρόνια εστιάζονται κυρίως στη λήψη και επεξεργασία υπερφασματικών και θερμικών τηλεπισκοπικών απεικονίσεων, καθώς επίσης στην αντικειμενοστρεφή ανάλυση εικόνας (OBIA) με έμφαση κυρίως στην ανίχνευση μεταβολών και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια και έχει συμμετάσχει σε πάνω από είκοσι εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Είναι κριτής σε περιοδικά των εκδοτικών οίκων Springer, Elsevier και Wiley.

Avatar woman

Δρ. Χαρούλα Ανδρέου

team andronis

Ο Υποψ. Δρ. Βασίλης Ανδρώνης έλαβε το δίπλωμα του Αγρονόμου και Τοπογράφου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 1991 και είναι υποψήφιος διδάκτορας του Εργαστηρίου Τηλεπισκόιπησης του ΕΜΠ. Είναι από το 1993 μέλος Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) στο Εργαστήριο Τηλεπισκόπησης του τομέα Τοπογραφίας στη ΣΑΤΜ του ΕΜΠ. Συμμετέχει στη διδασκαλία των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων Τηλεπισκόπησης της ΣΑΤΜ και έχει σημαντική εμπειρία πάνω στις ψηφιακές επεξεργασίες τηλεπισκοπικών απεικονίσεων, τις εφαρμογές τους και την ολοκλήρωσή τους με Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών (ΓΣΠ). Έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια και έχει συμμετάσχει σε πολλά Εθνικά και Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα.

team sykas

Ο Υποψ. Δρ. Δημήτριος Συκάς είναι κάτοχος του διπλώματος Αγρονόμου και Τοπογράφου Μηχανικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (2010), και υποψήφιος διδάκτορας στην ίδια σχολή. Εργάζεται σαν επιστημονικός συνεργάτης στο Εργαστήριο Τηλεπισκόπησης του Ε.Μ.Π., από το 2010, και ως Senior Earth Observation Engineer στην Planetek Hellas, από το 2013. Τα κύρια ερευνητικά ενδιαφέροντα του είναι η πολυφασματική και υπερφασματική τηλεπισκόπηση (θεωρία και εφαρμογές) με σχεδιασμό και υλοποίηση αλγορίθμων/μεθοδολογιών. Έχει εργαστεί σε περισσότερα από 12 ερευνητικά προγράμματα, και είναι συγγραφέας/συγγράφων 15 δημοσιεύσεων.

teistereas

Το Τμήμα Δασοπονίας & Δ.Φ.Π.  της  Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων - Διατροφής ανήκει στο Παράρτημα Καρπενησίου του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι) Στερεάς Ελλάδας. Το Τμήμα στοχεύει στην παροχή εκπαίδευσης ανώτατου επιπέδου εφαρμοσμένης επιστημονικής γνώσης στη Δασοπονία και στο Φυσικό Περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα προωθεί σύγχρονες δασοπονικές τεχνολογικές δεξιότητες. Συμμετέχει ενεργά σε Ευρωπαϊκά Ερευνητικά Προγράμματα και συμβάλλει σημαντικά στην εφαρμοσμένη δασική έρευνα στην Ελλάδα.
team raftogiannis

Ο Δρ. Ιωάννης Ραυτογιάννης είναι καθηγητής του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διδάκτορας (Ph.D.) του School of Plant Sciences, University of Reading, UK. Διδάσκει τα μαθήματα Δασοπροστασία και Δασικές Πυρκαγιές, έχει δημοσιεύσει πλήθος εργασιών σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια και συμμετέχει σε ερευνητικά έργα με αντικείμενο την προστασία και αποκατάσταση των δασικών οικοσυστημάτων.

Avatar man

Ο Δρ. Ανδρέας Παπαδοπουλος είναι καθηγητής του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας. Είναι απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Aix-Marseille III της Γαλλίας και η έρευνά του περιλαμβάνει αντικείμενα της δασικής οικολογίας, δενδροοικολογίας και δενδροκλιματολογίας.

metaklitoi

Μετακλητοί ερευνητές από πανεπιστήμια του εξωτερικού, με πολύχρονη εμπειρία σε θέματα τηλεπισκόπησης δασικής βιομάζας, έχουν συμπεριληφθεί στην ομάδα εργασίας για να προσφέρουν καθοδήγηση σε θέματα σχετικά με την ειδικότητά τους.
kuntz

Ο Δρ. Steffen Kuntz διαθέτει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στην Τηλεπισκόπηση και τα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών, τόσο στον ακαδημαϊκό τομέα όσο και στον επιχειρηματικό. Είναι αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου του Freiburg. Επίσης είναι σύμβουλος της εταιρίας Infoterra GmbH σε θέματα γεωπληροφορικής και κλιματικής αλλαγής. Έχει επίσης εμπειρία στο μάρκετινγκ προϊόντων και τη διαχείριση έργων στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τη Νότια Αμερική και την Ινδονησία.

woodhouse

Ο Δρ. Iain Woodhouse είναι Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την ενεργό τηλεπισκόπησης των δασών με τη χρήση φυσικών μοντέλων, σε αντίθεση με τα στατιστικά μοντέλα ή την ταξινόμηση. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η έρευνά του επικεντρώνεται σε νέα μέσα που αναπτύσσει με την ομάδα του για τη χαρτογράφηση των δασών, τα οποία ο ΕΟΔ χαρακτήρισε ως «πολύ καινοτόμο ιδέα ". Στην Αφρική, διευθύνει το έργο REDD Horizon στο Μαλάουι. Η έρευνα αυτή αποσκοπεί στην ανάπτυξη βέλτιστων μεθόδων παρακολούθησης των δασών και του άνθρακα που περιέχουν, συνδυάζοντας δορυφορικά δεδομένα και μετρήσεις κοινοτικό επίπεδο.

  • 17 Φεβρουαρίου 2015 - Σύσκεψη ερευνητικών ομάδων
    Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη συζήτησαν τη μέχρι τώρα πορεία του έργου, καθώς και τα επόμενα βήματα που θα...
  • 25 Ιουλίου 2014 - Δημοσίευση άρθρου
    Στα πλαίσια του προγράμματος, δημοσιεύτηκε το άρθρο "Decision Fusion Based on Hyperspectral and Multispectral Satellite Imagery for Accurate Forest...
  • 31 Μαρτίου 2014 - Δημοσίευση άρθρου
    Στα πλαίσια του προγράμματος, δημοσιεύτηκε το άρθρο "Mediterranean forest species mapping using classification of Hyperion imagery" στο...
  • 20 Φεβρουαρίου 2014 - Δημοσίευση άρθρου
    Στα πλαίσια του προγράμματος, δημοσιεύτηκε το άρθρο "A Comparative Analysis of EO-1 Hyperion, Quickbird and Landsat TM Imagery for Fuel Type Mapping of a...
  • 11 Δεκεμβρίου 2013 - Εκπαιδευτική ημερίδα
    Στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου 'tele-kyoto', το Εργαστήριο Δασικής Διαχειριστικής και Τηλεπισκόπησης οργάνωσε...
  • Περισσότερα νέα