fri

Η αποστολή του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών είναι η ανάπτυξη τεχνολογίας και η μεταφορά τεχνογνωσίας για την αειφορική διαχείριση των φυσικών χερσαίων οικοσυστημάτων (δασών, δασικών εκτάσεων, λιβαδιών), την ποιοτική και ποσοτική αύξηση των παραγόμενων σε αυτά προϊόντων και υπηρεσιών και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. http://www.fri.gr/index.php/el/arxiki)
team radoglou

H Δρ. Καλλιόπη Ραδόγλου, είναι καθηγήτρια Δασικής Οικοφυσιολογίας στο Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. Έλαβε πτυχίο και πραγματοποίησε διδακτορικές σπουδές στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. Πραγματοποίησε επίσης μεταδιδακτορικές σπουδές στο Department of Forestry and natural Resources, University of Edinburgh, U.K. καθώς και στο Τμήμα Forest Resources, University of Georgia, USA. Ήταν συντονιστής του LIFE project "Verenike" (LIFE09 NAT GR 000326), και Επιστημονικός Υπεύθυνος ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων (FP4- EU-VIT, FP5-FORSEE FP6 PREFOREST and FP7- FunDivEurope, FP7-REGENFOREST). Έχει ένα μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων σε εγκριτικά περιοδικά. Μέχρι 2012 ήταν Τακτική Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών, ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.

Avatar man

Ο Δρ. Ιωάννης Μελιάδης είναι αναπληρωτής ερευνητής στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών, του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού "ΔΗΜΗΤΡΑ", με ειδικότητα την Τηλεπισκόπηση και τα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών. Είναι απόφοιτος της σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος ΑΠΘ, καθώς και της σχολής Γεωπονίας ΑΠΘ, και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από την πρώτη.

team spiroglou

Ο Dr. Nat. Techn. Γαβριήλ Σπύρογλου σπούδασε Δασολογία και φυσικό περιβάλλον στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε το 1990. Το 2004 αναγορεύθηκε διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Βιέννης (Universität für Bodenkultur, Wien), το θέμα της διδακτορικής του δια-τριβής αφορούσε τη χρήση ατομικών προτύπων δέντρων στον υπολογισμό της αύξησης και απόδοσης. Από το 1993 εργάζεται στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών στο ερ-γαστήριο Δασοκομίας, έχει μακρά εμπειρία στην έρευνα σχετικά με εκτίμηση ποιότη-τας δασικών σπερμάτων, καλλιέργεια συστάδων, αύξηση και απόδοση συστάδων, χρήση της αλλομετρίας για τον υπολογισμό της βιομάζας των δένδρων.

team zianis

Ο Δρ. Δημήτριος Ζιάνης είναι απόφοιτος του Τμήματος Δασοπονίας Δράμας, ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Aberdeen και απέκτησε το Διδακτορικό του Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Edinburgh. Είναι υπάλληλος του Δασαρχείου Νάουσας και στο παρελθόν έχει συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους. Εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στα ακόλουθα Ιδρύματα: Πανεπιστήμιο του Edinburgh, METLA, MAICh, ΑΠΘ, ΙΔΕΘ, ΤΕΙ Καβάλας και TEI Λάρισας. Eίναι συγγραφέας οκτώ άρθρων δημοσιευμένα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και κριτής άρθρων σε Forest Ecology and Management, Annals of Botany, Silva Fennica, Trees, PLoS.

Avatar man

Δρ. Απόστολος Καρτέρης

Avatar woman

Δρ. Αργυρώ Ζέρβα

  • 17 Φεβρουαρίου 2015 - Σύσκεψη ερευνητικών ομάδων
    Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη συζήτησαν τη μέχρι τώρα πορεία του έργου, καθώς και τα επόμενα βήματα που θα...
  • 25 Ιουλίου 2014 - Δημοσίευση άρθρου
    Στα πλαίσια του προγράμματος, δημοσιεύτηκε το άρθρο "Decision Fusion Based on Hyperspectral and Multispectral Satellite Imagery for Accurate Forest...
  • 31 Μαρτίου 2014 - Δημοσίευση άρθρου
    Στα πλαίσια του προγράμματος, δημοσιεύτηκε το άρθρο "Mediterranean forest species mapping using classification of Hyperion imagery" στο...
  • 20 Φεβρουαρίου 2014 - Δημοσίευση άρθρου
    Στα πλαίσια του προγράμματος, δημοσιεύτηκε το άρθρο "A Comparative Analysis of EO-1 Hyperion, Quickbird and Landsat TM Imagery for Fuel Type Mapping of a...
  • 11 Δεκεμβρίου 2013 - Εκπαιδευτική ημερίδα
    Στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου 'tele-kyoto', το Εργαστήριο Δασικής Διαχειριστικής και Τηλεπισκόπησης οργάνωσε...
  • Περισσότερα νέα