logo fmrs

Το ΕΔΔΤ πραγματοποιεί προπτυχιακή και μεταπτυχιακή διδασκαλία και εστιάζει την έρευνα του στην περιβαλλοντική παρακολούθηση και τη διαχείριση των φυσικών οικοσυστημάτων με τη χρήση σύγχρονων μεθόδων και τεχνικών ανάλυσης συμπεριλαμβανομένης της τηλεπισκόπησης, των γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών, και της ψηφιακής φωτογραμμετρίας. Επίσης το ΕΔΔΤ οργανώνει διαλέξεις και σεμινάρια, εθνικά και διεθνή συνέδρια και ενθαρρύνει την επιστημονική συνεργασία και την ανταλλαγή με τα αντίστοιχα εργαστήρια των ελληνικών και ξένων οργανώσεων, ιδρυμάτων, πανεπιστημίων, επιχειρήσεων και άλλων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων. http://fmrs.web.auth.gr/
gitas

Ο Δρ. Ιωάννης Γήτας είναι αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ.. Είναι απόφοιτος του Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου του Cambridge. Είναι επικεφαλής της ομάδας ειδικού ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εργαστηρίων Τηλεπισκόπησης (EARSeL FFSIG), αναπληρωτής εκδότης του περιοδικού Remote Sensing, συντάκτης ειδικών τευχών διεθνών επιστημονικών περιοδικών με υψηλό δείκτη απήχησης, συγγραφέας μεγάλου αριθμού άρθρων, και μέλος του Cambridge Philosophical Society. Στο παρελθόν έχει εργασθεί στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) ως επικεφαλής του Τμήματος Διαχείρισης του Περιβάλλοντος.

team karamanolis

Ο Δρ. Δημήτρης Καραμανώλης είναι αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ., και διευθυντής του εργαστηρίου Δασικής Διαχειριστικής και Τηλεπισκόπησης. Είναι απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Έχει μακρά ερευνητική εμπειρία στη διαχείριση δασών.

mallinis

Ο Δρ. Γεώργιος Μαλλίνης ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή το 2006 στο Εργαστήριο Δασικής Διαχειριστικής & Τηλεπισκόπισης Α.Π.Θ. με ειδίκευση στα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών (Γ.Σ.Π.) και την Τηλεπισκόπιση των δασικών οικοσυστημάτων. Είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Δ.Π.Θ. Έχει δημοσιεύσει ερευνητικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, σε θέματα που άπτονται της εφαρμογής της τηλεπισκόπησης και των Γ.Σ.Π. στο περιβάλλον ενώ είναι μέλος του Editorial Advisory Board του ISPRS Journal of Photogrammetry and Remote Sensing. Έχει συμμετάσχει στην υλοποίηση πολλών διεθνών ερευνητικών προγραμμάτων.

karidas

Ο Δρ. Χρήστος Καρυδάς έχει σπουδάσει γεωπονία με ειδικότητα στη διαχείριση εδαφικών πόρων (MSc) και έχει διδακτορικό δίπλωμα (PhD) στην γεωπληροφορική. Απασχολείται ως κύριος επιστημονικός ερευνητής σε έργα εφαρμογών τηλεπισκόπησης στο φυσικό και γεωργικό περιβάλλον (κυρίως του Α.Π.Θ. και παλαιότερα του Μ.Α.Ι.Χ.), όπως χαρτογράφηση χρήσεων γης, μοντελοποίηση εδαφικής διάβρωσης, χαρτογράφηση βιομάζας σε δασικά οικοσυστήματα, αξιολόγηση καλλιεργητικών παραμέτρων, εκτίμηση περιβαλλοντικών κινδύνων και επιπτώσεων, κ.ά. Διδάσκει επίσης, Τηλεπισκόπηση, GIS και Διαχείριση Εδαφικών Πόρων σε τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως στο Τμήμα Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ., στο Τμήμα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Μ.Α.Ι.Χ. και στο Κολλέγιο 'Περρωτής' της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

stavrakoudis.jpg
Ο Δρ. Δημήτρης Σταυρακούδης είναι απόφοιτος της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Α.Π.Θ. και έχει διδακτορικό δίπλωμα από την ίδια σχολή. Εργάζεται ως ερευνητής στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. και η έρευνά του περιλαμβάνει τα ασαφή συστήματα, recurrent fuzzy neural networks, την τηλεπισκόπηση και τους γενετικούς αλγορίθμους.
galidaki.jpg
Η Δρ. Γεωργία Γαλιδάκη είναι απόφοιτος του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ., και έχει κάνει μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και στο Πανεπιστήμιο της Τεργέστης, αντίστοιχα. Εργάζεται ως ερευνήτρια στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. και η έρευνά της περιλαμβάνει την τηλεπισκόπηση, την παρακολούθηση περιβαλλοντικών παραμέτρων, την υπερφασμτατική ανάλυση και τη χαρτογράφηση καλύψεων γης και δασικών ειδών.
Avatar man

Δρ. Περικλής Τουκίλογλου

  • 17 Φεβρουαρίου 2015 - Σύσκεψη ερευνητικών ομάδων
    Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη συζήτησαν τη μέχρι τώρα πορεία του έργου, καθώς και τα επόμενα βήματα που θα...
  • 25 Ιουλίου 2014 - Δημοσίευση άρθρου
    Στα πλαίσια του προγράμματος, δημοσιεύτηκε το άρθρο "Decision Fusion Based on Hyperspectral and Multispectral Satellite Imagery for Accurate Forest...
  • 31 Μαρτίου 2014 - Δημοσίευση άρθρου
    Στα πλαίσια του προγράμματος, δημοσιεύτηκε το άρθρο "Mediterranean forest species mapping using classification of Hyperion imagery" στο...
  • 20 Φεβρουαρίου 2014 - Δημοσίευση άρθρου
    Στα πλαίσια του προγράμματος, δημοσιεύτηκε το άρθρο "A Comparative Analysis of EO-1 Hyperion, Quickbird and Landsat TM Imagery for Fuel Type Mapping of a...
  • 11 Δεκεμβρίου 2013 - Εκπαιδευτική ημερίδα
    Στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου 'tele-kyoto', το Εργαστήριο Δασικής Διαχειριστικής και Τηλεπισκόπησης οργάνωσε...
  • Περισσότερα νέα